Ik geloof niet in een gelukkig leven zonder klachten en moeilijkheden. Maar ik geloof wel in het ontwikkelen van de innerlijke veerkracht die maakt dat jij jouw leven leeft vanuit jouw eigen authentieke kern in plaats van geleid te worden door klachten of door het verleden. Samen onderzoeken we wat jouw lichaam jou eigenlijk te vertellen heeft, waar de blokkades zitten, welke kwaliteiten er verborgen liggen die nog niet (voldoende) tot uiting kunnen komen. Met als resultaat dat jouw energie weer kan gaan stromen.

Vertel Buitenpsychologie heeft geen wachttijd. We starten altijd met een gratis en vrijblijvend online kennismakingsgesprek. Het is in ons beider belang dat je de gelegenheid hebt om te ervaren of het goed voelt en ik bij jouw wensen en behoeften kan aansluiten alvorens je de investering in jezelf doet.

Bij Vertel Buitenpsychologie heb je vervolgens keuze uit twee trajecten: Basistraject en Compleet traject. In beide trajecten zitten 8 natuurwandelingen van 1,5 uur in het Kruisbergse Bos in Doetinchem.

In Compleet traject zitten 8 yin-yogalessen bij Yogastudio Solina in Doetinchem. Wij geloven enorm in de kracht van Yin-yoga bij het voorkomen, maar ook herstellen van fysieke, emotionele en mentale problemen. Bij yin-yoga gaat het om het ontspannen van de spieren waardoor dieperliggend bindweefsel gestretcht wordt. Door met bewuste aandacht in je eigen lijf te zakken, kun je leren je eigen lichaamssignalen en grenzen op te merken én hiernaar te luisteren. Dat is een ontzettend krachtige toevoeging naast het basistraject om sneller en duurzamer te herstellen.

 

De kracht van Yin-yoga

“Yin-yoga is een tegenhanger van de overwegend yang gerichte Westerse maatschappij, waarin snelheid, actie, een druk bezet leven, naar buiten gerichtheid en het belang van het uiterlijk worden gestimuleerd. Door een tekort aan yin energie raakt de interne energiebalans verstoord, waardoor overspannenheid, depressie en talloze fysieke klachten de kop kunnen opsteken. We zijn eraan gewend geraakt om een probleem of uitdaging te beantwoorden met een actieve handelingsgerichte oplossing. Yin-yoga laat ons daarentegen kennismaken met kwaliteiten als geduld, acceptatie, overgave, stilte, mindfulness en naar binnen keren, zodat we de balans met het drukke leven van alledag kunnen herstellen.” – Yogastudio Solina (https://yogastudiosolina.nl/)

GEVOELEns zijn er niet om opgelost te worden. ze zijn er om gevoeld te worden. Daarmee lossen ze op.

Neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

 

Veelgestelde vragen

Ik vind het duur, kan ik in termijnen betalen?
Dat begrijp ik goed!  Maar ik ben er heilig van overtuigd dat jezelf deze investering gunnen al de eerste stap in je herstelproces is. Een investering verdient zichzelf ook altijd terug. Ik bied eventueel wel de mogelijkheid om in twee termijnen te betalen.

Worden de sessies vergoed door de zorgverzekeraar?
Dat ligt eraan hoe je verzekerd bent. Ik onderhoud bewust geen contracten met zorgverzekeraars. Ik hecht waarde aan de vrijheid om zonder beperkende kaders te kunnen afstemmen op jouw wensen en behoeften. Sommige polissen hebben vrije zorgkeuze waarbij je (een deel van) de kosten vergoed krijgt via je zorgverzekering. Daarnaast zijn er soms mogelijkheden om trajecten vergoed te krijgen via werkgevers, bedrijfsartsen of UWV. Ik raad je aan te informeren naar de mogelijkheden als je dit wilt onderzoeken.

Ben ik in acht sessies van mijn klachten af?
Dat verschilt enorm per persoon. Door mijn lichaamsgerichte werkwijze komen we samen sneller bij jouw kern. Dus in ieder geval ben je met acht sessies ruimvoldoende op de goede weg. Mocht je dat vertrouwen tegen die tijd zelf nog niet helemaal hebben, dan is er de mogelijkheid om je traject met drie follow-up sessies te verlengen tegen een lager tarief.

Wat nou als ik na bijvoorbeeld vier sessies al van mijn klachten af ben?
Mocht dat het geval zijn, dan ben ik vooropgesteld natuurlijk ontzettend blij voor je. Het is dan in niemands belang dat ik je de overige sessies laat afnemen, dus zullen we er samen wel uitkomen hoe we daarmee omgaan.

Wat doen we als het slecht weer is?
Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel! Regen en kou hebben een ontzettend verfrissende werking, waarna je met een meer voldaan gevoel naar je warme huis gaat. De sessies gaan dus gewoon door. Echter, bij weercode oranje of rood zullen we in onderling overleg afstemmen wat we doen.

Zijn we een 1,5 uur lang alleen maar aan het wandelen?
Nee, zeker niet. We zullen regelmatig vertragen en letterlijk stilstaan voor oefeningen, of soms even zitten op een bankje of tussen de bladeren. Het lichaam heeft de tijd nodig om zich te laten horen. We stemmen samen af, alles is bespreekbaar.

Hoe vaak hebben we een sessie?
Dit spreken we samen af. Om de week is het meest gebruikelijk. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld wekelijks te starten en later in het traject naar om de week te gaan. Het minimum is 1 keer per maand.

Hoe zit het met privacy in de buitenlucht?
De Kruisbergse bossen ken ik als relatief rustig doordeweeks. Het is geen toeristische trekpleister. Natuurlijk spreken we wel vooraf af hoe we ermee omgaan als we mensen tegenkomen en wat jij daar zelf fijn in vindt, bijvoorbeeld even opzijgaan zodat we ingehaald kunnen worden of het gesprek even pauzeren als iemand ons tegemoet komt.

Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Neem ook dan gerust even contact op!

 

Psycholoog in de natuur – WANDELCOACHING – behandeling bij burn-out – behandeling bij trauma – lichaamsgerichtE THERAPIE – HOLISTISCH PSYCHOLOOG – EMDR therapie – zonder wachtlijst – PSYCHOLOOG IN DOETINCHEM